KASYAF

KASYAF Lakhus is a demon who comes to this world to unlock a secret He kidnaps a girl Hasnitah for a dark ritual And the only person who can stop him is a nuclear scientist Prof Zack

  • Title: KASYAF
  • Author: Khairi Mohd
  • ISBN: 9789670374451
  • Page: 163
  • Format: None
  • Lakhus is a demon who comes to this world to unlock a secret He kidnaps a girl, Hasnitah, for a dark ritual And the only person who can stop him is a nuclear scientist, Prof Zack.

    KASYAF by Khairi Mohd Kasyaf membawa pembaca mengenal serba sedikit akan kebolehan manusia berilmu kasyaf yang kompleks dan menghampiri mustahil untuk diterjemahkan secara kajian sains Pada takah ini kata kata tokoh yang pernah menjadi undangan wawancara merungkai misteri kehilangan pesawat MH, berlegar legar di minda saya. Ben Kasyafani benkasyafani Instagram photos and videos Follow Ben Kasyafani benkasyafani to never miss photos and videos they post Ben Kasyafani benkasyafani Instagram photos and videos .k Followers, , Following, , Posts See Instagram photos and videos from Ben Kasyafani benkasyafani Kashf Kashf Arabic unveiling is a Sufi concept dealing with knowledge of the heart rather than of the intellect Kashf describes the state of experiencing a personal divine revelation after ascending through spiritual struggles, and uncovering the heart a spiritual faculty in Kasyaf Place Ascotte Boulevard Semenyih in Semenyih Kasyaf Place Ascotte Boulevard Semenyih at Semenyih, Selangor, Malaysia Find the best deals with user reviews, photos, and discount rates for Kasyaf Place Ascotte Boulevard Semenyih at Orbitz Get our lowest rates or cash back And, pay no Orbitz hotel change or cancel fees. Kasyaf Place Ascotte Boulevard Semenyih in Semenyih Book the Kasyaf Place Ascotte Boulevard Semenyih Stay at this apartment in Semenyih Enjoy free parking, outdoor pools, and a restaurant Our guests praise the helpful staff in our reviews Popular attractions Bangi Wonderland Waterpark and Ladang Ternakan Babi are located nearby Discover genuine guest reviews for Kasyaf Place Ascotte Boulevard Semenyih along with the latest prices Kasyaf YouTube Jan , Abah guru sekumpul This video is unavailable Watch Queue Queue Apa Itu Kasyaf Sungaikasih s Blog Dec , Assalamualaikum dan salam sejahtera semua Seperti lama tidak update blog ni Bertemu semula juga akhirnya Kali ini aku nak berkongsi sesuatu yang rasanya memberikan manfaat kepada pembaca iaitu tentang kasyaf Tak semua tahu tentang perkara ini secara keseluruhannya Apapun, saya ucapkan selamat datang dan selamat membaca Kasyaf adalah salah satu karamah Kasyaf Bina Sdn Bhd Home Facebook Kasyaf Bina Sdn Bhd, Kuala Lumpur, Malaysia likes Kasyaf Bina Sdn Bhd, adalah merupakan % milik penuh Bumiputera Kelas A PKK G CIDB Diari Seorang Mualij Mahukah anda memiliki kasyaf sixth Menurut bahasa, kasyaf berarti terbuka atau tidak tertutup Ilmu Kasyaf itu berpusat di hati sanubari manusia yang berada di dalam dada Muhammad Solikhin dalam buku Ajaran Makrifat Syekh Siti Jenar mengatakan bahawa kasyaf adalah penyingkapan atau wahyu, atau pengetahuan langsung dari Allah setelah seorang sufi berhasil melampaui tahap MENGENAL ILMU KASYAF ILMU LADUNI RIJALUL GHAIB ILMU TASAWUF DAN ILMU LADUNI Ilmu kasyaf atau yang lebih dikenal dengan ilmu laduni ilmu batin tidaklah asing ditelinga kita, lebih lebih lagi bagi siapa saja yang sangat erat hubungannya dengan tasawuf beserta tarekat tarekatnya Kata sebagian orang Ilmu ini sangat langka dan sakral Tak sembarang orang bisa meraihnya, kecuali para wali yang telah sampai pada

    • [PDF] Download ✓ KASYAF | by ☆ Khairi Mohd
      163 Khairi Mohd
    • thumbnail Title: [PDF] Download ✓ KASYAF | by ☆ Khairi Mohd
      Posted by:Khairi Mohd
      Published :2019-01-11T09:31:08+00:00

    About "Khairi Mohd"

    1. Khairi Mohd

      Khairi Mohd seorang penulis fantasy thriller yang pernah menulis untuk Buku Fixi dan Jemari Seni Beliau peminat tegar Dan Brown selain Muse, Ed Sheeran dan Adele.Khairi Mohd, terkini, aktif dalam proses menerbitkan sendiri buku beliau di bawah syarikat AntiGraviti Publishing Cerita beliau boleh diikuti di khairi mohd, just a santai reading after you put down your book Antara buku yang ditulis Khairi Mohd Bintang bintang ke syurga 2009 terbitan Jemari Seni Yuda di padang maya 2010 terbitan Jemari Seni Adamaryam 2011 terbitan Jemari Seni semua karya di atas menggunakan pseudonym Xarine Kasyaf 2013 terbitan Buku Fixi

    411 thoughts on “KASYAF”

    1. Brilliant!!!Aku rasa inilah novel FIXI yang paling berilmiah berbanding dengan novel2 FIXI yg pernah ku bacaMenurut penulis di dalam blognya:-"Aku punya konsep nak bawa orang baca benda-benda akademik, yang aku gaul jadi novel. Pada masa sama, ia kena ada ruh. Iaitu pengajaran dan teladan."Memang bertepatan dengan apa yang beliau maksudkanBayangkan sihir jin di gabungkan dengan elemen sains fizik, bagi aku memang sebuah novel yang berteraskan SAINS di mana penulis menggambarkan sihir itu sebagai [...]


    2. (3.5 bintang)Permulaan: Seolah-olah memandu kereta berusia tiga belas tahun di atas jalan berbukit tinggi.Pertengahan: Ibarat menyertai sebuah road trip mengujakan di tempat menarik yang asing.Hampir ke akhir: Seperti memandu di kelajuan 120km di jalan lenggang pada waktu senggang.Penamat: Lampu kecemasan! Kereta habis minyak. (hehe)~ Secara keseluruhan, buku ini mungkin boleh menempatkan diri di antara buku terbaik dari Fixi. Bahan dan input ceritanya sangat menarik serta informatif. Penceritaa [...]


    3. Entah kenapa baru sekarang saya mahu baca naskah ini walaupun sudah beli lama dulu.Plot yang sarat aksi dan kejutan. Sangat aneh barangkali faktanya tak masuk akal langsung. Dari misi menyelamatkan seorang gadis sehingga ke kematian seorang lelaki berkedudukan tinggi dengan pelbagai kejadian celaka dan berdarah, sihir, pukau, hipnosis, kepulan asap hitam dan Kerajaan Langit. Rahsia Lakhus yang entah kenapa begitu tebal usahanya mahu ke Agensi Nuklear Malaysia dan kisah perjanjiannya bersama Silu [...]


    4. Kasyaf,hasil karangan Khairi Mohd ini,berani saya nyatakan merupakan antara novel yang terbaik dan berkualiti pernah diterbitkan oleh FIXI!Tetapi,awas! Kasyaf bukanlah seperti Murtad yang hanya bermodalkan genre aksi murahan dan watak utama yang dibentuk untuk memikat hati pembaca sahaja. Jika anda tidak bersedia untuk membaca novel yang 'berat' ini,anda mungkin akan mengalami suatu 'kejutan budaya' ketika membacanya. Ini sebuah novel yang serius dan mungkin agak berbeza dari novel-novel popular [...]



    5. ** ulasan ini mempunyai mini-spoiler. Jadi bagi sesiapa yang belum membaca KASYAF sila baca hingga habis dahulu sebelum baca ulasan ini. Terima kasih daun keladi **KASYAF ditulis oleh saudara Khairi Mohd, yang (menurut biodata ringkas yang tersedia di halaman permulaan novel) merupakan seorang jurutera; makanya tidak begitu menghairankanlah jika novel berat ini agak terdorong ke arah situ. Mulanya aku kira KASYAF itu adalah nama salah seorang watak yang terdapat di dalam novel tersebut, namun se [...]



    6. Nasib baik aku dah baca review dan orang kata cerita ni bersambung. So takde lah mental sangat bila baca mukasurat terakhir. Aku macam geram jugak sebab tak boleh nak tahu lagi ape jadi kat Hasnitah. Si Zack tu. *campak buku*Bila aku baca novel ni, aku dok fikir macam mana lah si Khairi Mohd ni boleh dapat idea buat cerita macam ni. Aku suka idea dia yang mengaitkan sains dengan Islam. Ya, orang Islam perlu bangkit untuk menguasai ilmu sains. Macam yang Ayah aku selalu cakap, belajar sains ni ad [...]


    7. Kasyaf membawa pembaca mengenal serba sedikit akan kebolehan manusia berilmu kasyaf yang kompleks dan menghampiri mustahil untuk diterjemahkan secara kajian sains. Pada takah ini kata-kata tokoh yang pernah menjadi undangan wawancara merungkai misteri kehilangan pesawat MH370, berlegar-legar di minda saya. "Di mana sains berakhir di situ kuasa Allah bermula," kata Kapten Norudin Abdul Majid.Tidak disangkal lagi naskah ini sememangnya karya genius garapan Khairi Mohd. Minatnya bertafakkur tentang [...]


    8. Kisah mengenai Lakhus yang bersekongkol dengan syaitan Naruka dari alam jin, serta usaha-usaha untuk menghalangnya yang dilakukan Prof Zack yang mendapat kasyaf ghaib, juga dari alam jin. Kasyaf berlaku dalam tempoh masa 1 hari, dengan diselitkan pelbagai flashbacks (imbas kembali). Jika Yuda di Padang Maya lebih santai dan mempunyai unsur humor, Kasyaf pula lebih serius dan punya jalan cerita yang pantas.Seperti buku-buku Xarine sebelumnya, Kasyaf juga banyak menampilkan naratif panjang berinfo [...]


    9. Bila dah habis baca, terasa pandai pulak. Sebab ada banyak knowledge pasal ilmu fizik, basic chemistry (atom particles theories) juga nuklear. tak tau la bagi orang lain. Tapi rasanya buku kasyaf ni banyak fokus pada penerangan ilmu-ilmu ini berbanding situasi watak-watak dalam cerita. Tak dinafikan cerita ini amat menarik. Dari segi pembinaan watak, dan kepelbagaian budaya yang ditonjolkan. Tapi secara keseluruhan, macam ada kekurangan sesuatu. Tapi saya suka. Berbanding karya RAM, yang watak-w [...]


    10. Novel yang ohsem Cuma ada sambungan tu yang tak sanggup Sha suka jalan cerita dan penerangan yang diberikan dalam Kasyaf ini Penulis memang berjaya menimbulkan teka teki dan peraoalan demi persoalan sehingga ke penamatnya masih menjadi tanda tanya Penjahat yang sebenarnya memang tak disangka Pengkhianatan yang tak diduga Sangat menarik #kasyaf #khairimohd #fixi #novelmelayu #novelaksi #actionnovel #bookstagram #hobisaya #booklover #bookworm #bookreview #reviewbukuolehsha #bookreviewbysha #bacaan [...]


    11. ohsem! tak sabar aku nk tunggu sambungannya dn aku harap berakhir teruslah ya.utk story ni mmg agak berat skit.tapi kalau baca dn fokus, mmg menarik ceritanya. seperti novel penulis sblm ni yg bertajuk yuda di padang maya,penulis kaitkan ilmu fizik dn makhluk halus- jin. malas nak cakap banyak, tp ini antara novel fixi yg best!


    12. Jam menunjukkan pukul satu pagi. Aku masih asyik menguliti helaian terakhir novel Kasyaf tanpa menghiraukan malam yang kian larut dan impaknya terhadapku pagi berikutnya."Arghhhhh!!!" Jeritanku membelah kesepian malam.Aku melihat perkataan Bersambung di helaian terakhir itu dengan rasa tidak percaya. Sungguh tak kusangka penulisnya sampai hati mempermain dan mensia-siakan usahaku untuk menamatkan novel itu malam ini. Aku sungguh kecewa.Aku mencari penulisnya di Twitter dan aku tweet luahan peras [...]


    13. kudos pada penulis sebab mampu tulis novel yang tebal tapi peristiwa dalam novel tu berlaku dalam satu hari je. syabas!cuma aku sedih sikit, sebab aku ingat diorang akan masuk ke dunia jin dan berlawan di sana. tapi tulah.yway, aku pasti akan menanti buku yang seterusnya daripada penulis!


    14. Nak tanya, "Bila buku ini mahu disambung kembali?".Jujurnya, ini buku yang paling ditunggu sekali sambungannya (jika ada). Saya tahu, kebanyakan buku terbitan fixi ini kesudahan cerita macam tergantung. Tapi, buku ini sangat mengujakan.Perlukan beratus (atau beribu?) jin untuk gerakkan manusia? Manusia lawan jin guna sains? Okay, penulis. Saya tunggu buku anda seterusnya ya


    15. agak pening sikito much xplanation,tapi okay la.enjoylaa.kin kena tunggu sambungannya,baru boleh dapat semua jawapan.


    16. Novel yang paling berisi yang aku pernah baca. Tahniah kepada penulis kerana berjaya menulis sesuatu di luar dari kebiasaan! Tak sabar nak tunggu sambungan Kasyaf.



    17. Reading this, you can tell yang penulis did a lot of effort and kajian putting in the details of this book. Teringin nak tahu what's going on inside the writer's mind as he write this.Have to applaud him for the magnificent details he put in there. MEIO, Lab Four, Clive Christian No. 1, Tranta, etc.Buku ini is where supernatural meets science fiction. Penulis mewujudkan protagonis yang berpangkat Professor walaupun pada usia yang muda; Zack yang berkemahiran dalam sains nuklear/nuclear engineeri [...]


    18. Wow. Akhirnya habis pun baca novel berat ni. Kenapa berat? Sebab plot novel ni yang agak kompleks, (but a bit draggy on certain parts) dan hampir separuh ceritanya dipenuhi dengan teori sains fizik (nuclear specifically) dan tentang alam ruhiyyah. Kasyaf boleh dibahagikan kepada beberapa kategori tapi tak diperincikan pulak Zack ni memiliki kasyaf jenis apa. Bagi yang tak suka didedahkan dengan benda baru dan mencabar logik akal manusia, jangan sesekali baca buku ni. Bagi hemat saya, penulis ni [...]


    19. Selesai membaca Kasyaf yang setebal 424 ms dalam tempoh kurang 24 jam. Sedikit kecewa dengan begitu banyak persoalan yang tergantung dan penutup yang kurang kemas. Jalan ceritanya ringkas tetapi dipenuhi celotehan panjang menjadikan pengalaman bacaan seperti membaca artikel dan jurnal akademik. Unjuran saintifik yang keterlaluan juga seringkali membawa pembaca (aku) ke daerah kantuk.Keseluruhan buku berkisar identiti sebenar Lakhus dan usaha Prof Zack menentangnya. Tidak seperti Yuda Di Padang M [...]


    20. saya suka perincian yang ditetapkan. ia menjadi semakin logik walaupun saya bukanlah pengamal tegar metafizik. ada juga bahagian yang mana ia terlalu saintifik yang boleh membuat para pembaca mula bosan. ya, saya akui ada sedikit bosan sebab terma sains yang berat. ia satu pengalaman baru yang berkaitan islam dan teknologi bagi saya. tidak sabar menunggu sambungannya. tahniah!



    21. Khairi Mohd sepatutnya buat cerita pasal lima ejen NASA pi misi yuda tu dan cerita pasai Jai dengan Bad. baru puas baca #Kasyaf





    22. Tak payah cakap banyak. Korang grab je buku ni. Bapak AK pun suka baca KASYAF, apalagi pembaca tegar macam korang yang rata-ratanya orang muda! Congrats, author!


    23. tamat pd 23:32pmKASYAF - Khairi MohdBest betoi novel nie, ok sape yg suka novel2 berat bolehlh dptkn novel nie yer. Lama dh beli cuma baru skrg berkesempatan membaca. Mcm2 ada dlm novel nie, selain aksi, ada gak cter pasal jin bagai tu, tu belum lg pasal nuklearlh, sains, fizik semua haaaa yg nie mmg susah sy nk faham sbb sy bkn bljr aliran sains kihkihkihWlupun byk cter pasal sains tu semua, tp sy x ngelat baca ek hahaha, sungguh pun x paham tang tu, tp ianya x mencacatkn langsung novel nie pad [...]


    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *